Lesdag zelfportret schilderen

in de kubistische stijl van Pablo Picasso

Mijn eigen zelfportret

De afbeelding die ik van mezelf heb geschilderd, de kenmerken die bij mij horen zijn mijn grijze haar en de periode dat ik bij de rode hoeden club zat. Een rode hoed en paarse kleding.

Op die manier kan je heel speels gaan schilderen.

Wat gaan we doen op deze lesdag?

We werken dit dagdeel aan een zelfportret waarbij je een gedeelte van je aangezicht schildert en een zijprofiel. Het is op een hele andere manier werken. Het is niet noodzakelijk dat je kunt schilderen.

We beginnen met een kopje thee of koffie, ondertussen geef ik uitleg over de materialen welke we gaan gebruiken. We werken op acrylpapier met acrylverf.

En ik zal wat voorbeelden van portretten van Picasso laten zien.

Het is vooral anders leren kijken naar voorwerpen of mensen. Picasso probeert een plat vlak (2D genoemd), zoals een schilderij, toch ruimtelijk te maken (3D genoemd) door het van verschillende kanten tegelijk af te beelden. Je krijgt op die manier een soort van een ruimtelijk schilderij. Je gaat ook kijken naar wat specifiek is aan jou en dat mag je dan overdreven uitbeelden.

Ik zal geregeld, in overleg met jou, jouw schilderij even op de schildersezel plaatsen zodat je er op een afstand naar kunt kijken om (eventueel) nuances aan te brengen.

Deze schilderles is inclusief alle materialen, koffie en/of thee.

De kosten:

We werken vanaf 14:00 uur tot ongeveer 17:00 uur. Denk erom dat je oude kleding draagt, als de acrylverf is uitgehard dan gaat deze niet meer uit je kleding. Neem een mobiel mee waar je een foto mee kunt maken, lukt dit niet dan zet ik een spiegel neer.

Kosten € 35,00 p.p.

In mijn AGENDA kun je de startdagen vinden van de groepen.

Na aanmelding krijg je via de mail zo spoedig mogelijk een bevestiging. In deze bevestiging vindt je de adresgegevens van de locatie, betalingsmogelijkheden en overige informatie.

Gun jezelf deze schilderles als een cadeautje!

Extra:

Wil je graag een hele dag komen schilderen dat kan ook. De lestijd is dan van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Dan neem ik meer tijd om uitleg te geven over compositie en kleurgebruik. De hele dag is inclusief alle materialen, koffie en/of thee en een lunch.

Kosten € 85,00 p.p

Leslocatie:

De Kapel
Gasthuisweg 52
1779AJ Den Oever

Interesse? Stuur een berichtje!

Neem contact op