Cursus abstract tekenen en schilderen

In deze cursus leer je op een speelse manier je vaste ideeën over tekenen en schilderen los te laten, je gaat op ontdekkingstocht naar jouw innerlijke beweging, wat is jouw stijl en hoe ga je dit vormgeven? Je krijgt hiervoor alle ruimte om het op je eigen manier te doen, de ene werkt vanuit verstilling terwijl de ander juist heel energiek werkt.

Al genietend leer je te experimenteren met de materialen en vormen. De kunst is om de concrete voorstelling van objecten los te laten.

We beginnen met lijnvoering en werken hierbij met grafietpotlood, houtskool, soft-pastelkrijt en acrylverf. Langzaam gaan we van lijnvoering naar vlakken in verschillende tonen, dit houdt in dat je vanuit 1 kleur verschillende tinten maakt.

We gaan vanuit ritme en muziek jouw eigen innerlijke beweging zoeken. Zo werk je toe naar een vrije manier van tekenen en schilderen vol zelfvertrouwen, zonder twijfels en onzekerheden.

Figuratief tekenen en schilderen
Abstract tekenen en schilderen

Wat is het verschil tussen, figuratieve en abstracte kunst?

Bij figuratieve kunst draait het om herkenbare objecten en personen, terwijl abstracte kunst meer ruimte biedt aan het eigen gevoel en voorstellings-vermogen.

Abstracte kunst is een vorm van beeldende kunst waarin geen zichtbare werkelijkheid meer te herkennen is, maar waarin vorm, kleur, lijn en materiaal voor zichzelf spreken.

Lestijden

De 10 lessen zijn op de dinsdagmiddag van 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

Alle lesmaterialen tijdens de lessen zijn bij de prijs inbegrepen.

Je kunt er voor kiezen om zelf materialen aan te schaffen om thuis mee te werken. Je krijgt echter geen huiswerk mee.

De cursus kost € 250,00

In mijn AGENDA kun je de startdagen vinden van de groepen.

Na aanmelding krijg je via de mail zo spoedig mogelijk een bevestiging. In deze bevestiging vindt je de adresgegevens van de locatie, betalingsmogelijkheden en overige informatie.

Leslocatie:

De Kapel
Gasthuisweg 52
1779AJ Den Oever

Interesse? Stuur een berichtje!

Neem contact op